צילום אווירי

את המונח צילום אווירי הכרתם רובכם מהשירות הצבאי. שם המונח לא היה צילום אווירי אלא תצ”א. ואכן בדרך כלל  צילום אווירי מתחבר מאוד לתחום הצבאי, משם זה התחיל. היום מעבר לשימושים הצבאיים, נושא זה התפתח מאוד גם בתחומים אזרחיים ומשתמשים בצילום אווירי במגוון תחומים אזרחיים, החל מנושאי איכות סביבה וחקלאות ועד מעקב אחרי פרויקטים, מחקר, נדל”ן וכו’.

לביא תצלומי אוויר בע”מ היא אחת החברות האיכותיות בשוק הנותנות מגוון פתרונות לצילום אווירי בעזרת כלי טייס שונים ומגוונים, שימוש במצלמות שונות ועזרים טכנולוגים מתקדמים.

כלים שונים בהם אנחנו מצלמים

  • מסוק – צילום אווירי ממסוק הוא אחד מהשירותים הייחודיים שלנו. אנחנו נותנים את הפתרון הזה ללקוחות שרוצים לחוות את הצילום ממעוף הציפור או למשל כשאנחנו מצלמים קטעי נוף נרחבים . יש לנו מיכשור לייצוב ציוד הצילום במסוק על מנת לקבל וידאו ברמה המקצועית ביותר.
  • מזל”ט – מטוס – ברשותינו 2 מזל”טים שלהם יכולות יחודיות המתחילות מטייס אוטומטי, נמשכות לזמן טיסה ממושך המאפשר להגיע למרחקים ולצלם שטחים נרחבים ביותר.  בנוסף יש אפשרות להתקין ציוד צילום ייחודי כגון מצלמות טרמיות, מצלמות זום וכו’.
  • מזל”ט – רב להב (רחפן) – כלי הטייס הכי פופלרי בשוק. ברשותינו שני רחפנים שמשמשים אותנו בעבודות שונות מהדמיות פנים וחוץ בעבודות בתחום הנדל”ן ועד צילום אווירי בתחום המדיה הדיגיטלית.
  • בלון רחף – בלון רחף בקוטר שני מטר מיועד לצילום אווירי סטטי במיקום יחיד. הבלון מעוגן לקרקע ומשדר תמונות בלייב לתחנת הקרקע עם יכולת צילום לשעות רבות. כמו כן על ידי הלבשת עיצוב לבלון ולכננת המצלמה מקבלים מיני כדור פורח לצילום אווירי עם זום באירועים וחתונות.

תחנות קרקע – כשאנחנו מצלמים בעזרת כדור או אחד במזל”טים אנחנו משתמשים בתחנת קרקע. יש לנו תחנה קבועה בתוך כלי רכב ייעודי או תחנה ניידת הניתנת לנשיאה. היתרון של תחנות הקרקע שלנו הוא האפשרות להציג ולשתף את הלקוח במהלך הצילומים ולתת לו לראות בזמן אמת את הצילומים לשביעות רצונו

שירותי צילום אווירי שונים

  • איכות סביבה – בתחום איכות הסביבה ניתן להגיד שיש שני איפיונים עיקריים של צילום אווירי בהם אנחנו עוסקים. הראשון הוא מעקב שוטף אחרי מפגעים, אזורי חורש סבוכים, השלכת פסולת לא חוקית ועוד. האיפיון השני הוא מקרי חירום בהם יש שריפה, דליפה וכאן, אכן, אנחנו בלביא תצלומי אוויר מוכנים בכל שעה לזנק לשטח עם כלי טייס מתאימים.
  • חקלאות – מבט ממעוף הציפור נותן לחקלאים תמונה שונה ממה שהם רואים מהקרקע. במידת הצורך אפשר לצלם גם במצלמה שקולטת את הכלורופיל שבצמחים וכך ניתן לזהות בעיות באזורים מסויימים בשדות. בסופו של דבר, חקלאי שמבין שהוא צריך להשקות יותר או פחות, להשתמש בהדברה או לחדול יכול להגיע לשימוש חסכוני ומשכיל יותר בגורמים שמשפיעים על הרווחיות של התוצר החקלאי. צילומי אוויר שעלותם לא עולה על כמה אלפי שקלים בודדים יכול לשנות את המאזן הריווחיות בצורה משמעותית.
  • בנייה – בתחום הבנייה יש מספר שימושים בהם צילום אווירי נותן פתרון ומענה לצרכים השונים. שימוש נפוץ הוא צילום של שטחים חקלאיים המיועדים לבנייה עתידית והצגתם בפני קונים פוטנציאלים. ניתן לראות בתמונה ליד דוגמא לעבודה כזו בה ביצענו צילומי אוויר באזור רחובות. שימושים אחרים בתחום הם דווקא פחות חביבים והםקונפליקטים סביב שטחים, חריגות וכו’. צילום אווירי יכול הרבה פעמים לפתור בעיות או להציג תמונה בהירה יותר של השטח וכך ניתן להגיע לפתרון הגיוני.
  • מדיה ותקשורת –  אחד מהתחומים בהם בהם אנחנו עובדים לא מעט הוא תחום התקשורת. ריבוי אמצעי התקשורת והאירועים הופכים צילום אווירי מכלי טייס ללא טייס לכדאים מאוד. הפרחת בלון פורח עם מצלמה עליו בהפגנות, מסוק או מטוס שמרחפים בגובה נמוך יחסית ובמקום בו אין גישה למטוסים מאויישים נותנים מענה שמשלים את התמונה למדיה הדיגיטלית בכלל ולחברות החדשות בפרט.
  • סרטי תדמית – בסרטי תדמית רבים מופיעים צילומי אווירי על מנת להמחיש נפח של פעילות או הישגים ולכן

 

  • צילום אווירי - מגזר פרטי
  • צילום אווירי - ירושלים בשלג
  • צילום אווירי קו הרכבת החדש לירושלים
  • צילום אווירי - הדמיות פנים

דוגמאות לפרוייקטים

  • סלילת קו הרכבת לכרמיאל. החברה הקבלנית שבונה את מסילת הרכבת לכרמיאל מחוייבת לספק למע"צ מעקב אחרי העבודות. אנחנו מבצעים אחת למספר חודשים צילום אווירי של העבודות
  • צילום פרוייקט בנייה במשתלה. בפרוייקט צילמנו מעל השטח שבו עתידים להיבנות מספר בניינים על מנת לשלב את צילומי הנוף מהקומות השונות בתוך הדמיי תהפנים.
  • פרוייקטים סולאריים – עבודות צילום אווירי של מספר אתרים ברחבי הארץ בהם החברה המזמינה הקימה פאנלים סולאריים.

  • קצת היסטוריה
    • הצעדים הראשונים בתחום נעשו מתוך כדור פורח, אז עוד לא היו מטוסים. מעניין שדווקא היום חוזר השימוש בכדורים פורחים על מנת לצלם צילום אווירי. בהמשך נסביר על כלי הטייס השונים המשמשים אותנו בצילומי אוויר, עכשיו נחזור קצת אחורה... 1858 נעשה הצילום האוירי הראשון מכדור פורח ורק לאחר כ-50 שנים נעשה הצילום האווירי הראשון ממטוס. בשלבים האלו הצילומים היו בשימוש אזרחי ורק במלחמת העולם הראשונה התחילו להשתמש בצילום אוירי לנושאים צבאיים. לא צריך להרחיב יותר מידי על הנושא הצבאי, מספיק לצפות בכמה סרטים מלחמתיים וסרטי ריגול על מנת להבין את החשיבות של הצילום האווירי שהתקדם מאוד היום ונעשה גם מלווינים המאפשרים ירידה לרזולוציה כל כך נמוכה עד כי אפשר לזהות כתבה בעיתון שקורא אדם שמצולם מהחלל.

      גם לנושא פענוח תצלומי אוויר אפשר להקדיש דפים רבים, אבל אנחנו נתקדם למה שקורה היום בתחום. מהם כלי הטייס מהם מבצעים צילום אווירי ומה הם השימושים העיקריים שלשמם מצלמים.

עוד מהפרויקטים שלנו: